Beskrivelse
Cremant d’Alsace – blanc de blanc – brut er en økologisk, tør cremant, lavet efter champagnemetoden hvor boblerne bliver skab ved en andengæring i flasken. Stoeffler producere en vidunderlig duft af frugt, og nogle dejlige små bobler man ellers kun finder i noget dyrere flasker. Utrolig velegnet som velkomstdrink, en varm sommerdag, eller hvis man blot får lyst til lidt cremant.
Domaine Stoeffler er et lille domæne i den nordlige ende af Alsace, i byen Barr.
De har fået tildelt AB mærket (agriculture Biologique), der svarer til det danske Ø mærke, som økologisk vinproducent.
Vedligeholdelsen og plejen af jorden foregår kun mekanisk med plov, harve etc., og jorden bliver tilført en smule kompost hvert 3. år for at give jorden lidt næringsstoffer.
De søger at begrænse udbyttet for at få bedre og mere frugtige vine, og gennem sommeren bruger de meget tid på at udtynde og ventilere mellem klaserne, så de druer der bliver tilbage på vinstokkene har de mest optimale betingelser.
Domaine Stoeffler ejer ca.15 ha. marker fordelt over 10 landsbyer, og de laver kun vin af druer de selv dyrker.
Høsten foregår 100% i hånden og strækker sig over mere end 5 uger, da druerne først bliver plukket når de er så tæt på deres optimale modenhed som muligt.
Stoeffler laver vin med masser af frugt i duften, og deres vine kan være ret fyldige, men altid med så tilpas meget syre at de opleves som komplette og harmoniske.
Link til producenten
Domaine Stoeffler