2009 Chateau Roquettes – St. Emilion Grand Cru

St. Emilion Grand Cru med behagelig frugt, karakter og fylde. Vinen har en tilpas mængde tanniner til at den på samme tid egner sig fortrinligt til mad, men også kan drikkes efter maden, med stor nydelse.

 150,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2009

Vintype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Bordeaux

Klassifikation

St. Emilion Grand Cru

Producent

Demour

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Cab. Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot

Indhold

75 cl.

Anbefalet temperatur

18-20° C

Særligt god til

Lam, Okse og kalv, Svinekød, Vildt

Beskrivelse

Klassisk St. Emilion Grand Cru vin som vi kender den. Dejlig behagelig og frugtig vin med både karakter og fylde. Vinen har en tilpas mængde tanniner til at den på samme tid egner sig fortrinligt til mad, men også kan drikkes efter maden, med stor nydelse.
Chateau Roquettes er naboslot til La Croizille.

Demour er et vinfirma i Bordeaux der ejes af en Belgisk familie ved navn De Schepper.

Familien købte deres første slot i St. Emilion helt tilbage i 1950. Siden har de købt flere ejendomme og familien ejer i dag 5 Chateauer, hvor af 2 ligger i St. Emilion og 3 på Medoc-halvøen.

Firmaet arbejder meget omhyggeligt og engageret med hele processen i fremstillingen af deres vine. Hele tiden har de kvaliteten for øje, og de smager på vinen allerede fra den er i ståltankene, for at kunne fastslå hvilke egetræsfade den skal lagre på. Efter vinen er kommet på egetræsfade, fortsætter de med at kontrollere den jævnligt lige til den bliver tappet på flasker.

Om sommeren skærer de grønne druer af vinstokkene for at koncentrere udbyttet, og samtidig arbejder de på at begrænse brugen af kemikalier så meget det er muligt, da de er overbeviste om at man får den bedste vin når jorden har det godt og planterne er sunde.

Hvis man er til god klassisk bordeaux vin, er vinene herfra virkelig værd at stifte bekendtskab med.

Link til producenten
Demour

Anmeldelser

Årgang 2009 – Guld ved Concours de Mondial de Bruxelles 2015