Chateau de Lascaux

SHOW FILTERS

Chateau de Lascaux

Chateau de Lascaux er et økologisk domæne der ligger i den nordligste del af Languedoc i det sydlige Frankrig, nærmere bestemt mellem Montpellier og Nimes i appellationen ”Pic Saint Loupe” omtrent 20 km. fra Middelhavet.

Chateau de Lascaux er et familiedomæne der siden 1984 er blevet drevet af Jean-Benoit Cavalier der er 14’ende generation i familien.

Med baggrund i familiens viden og passion for vin moderniserede han domænet, bl.a. ved at genplante vinmarker og ændre i de plantede druesorter. Alt sammen for at opnå vine med stærk karakter, kompleksitet, finesse og elegance.

Siden 1984 er domænet vokset fra 20 hektar til ca. 85 hektar i dag, omkranset af 300 hektar krat.Druerne Syrah, Grenache, Mourvèdre, og en lille smule Cinsault udgør hovedparten af druerne på Chateau de Lascaux vinmarker

Vinområdet ”Pic Saint Loup” ligger i en højde af 150 meter over havet. Sidst på sommeren er forskellen på dag- og nattemperaturen ret markant, hvilket bevirker et lidt køligt mikroklima der gør at druerne modner lidt senere end andre steder i Languedoc. Det er her ikke ualmindeligt at Syrah først høstes i begyndelsen af oktober. Dette køligere mikroklima er med til at give vinene deres friskhed og finesse.

Når druerne kommer hjem fra marken, bliver de afstilket og gennemgår en ekstra sortering, så man er sikre på at det kun er druerne der kommer i gæringstanken. Vinen gærer i tanke under temperaturkontrollerede forhold og daglig kontrol, for at sikre den kun gærer nøjagtig den tid der skal til. Hverken mere eller mindre.

Alle deres vine lagrer dernæst mindst 12 måneder, enten i tanke eller tønder i en gammel kælder hvor temperaturen og luftfugtigheden er nøje overvåget.
Efter vinen er kommet på flaske, lagrer den igen fra et par uger til flere år inden den sendes på markedet.

Chateau de Lascaux er et økologisk domæne der bygger på respekt for naturen, og som formår at lave harmoniske, friske og delikate vine der afspejler områdets terroir.