2023 Beaujolais Villages Blanc – Polaris

Blød og behagelig hvid Beaujolais på druen Chardonnay. Duften er aromatisk og frugtig, og smagen er dejlig frugtig og frisk.

 150,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2023

Vintype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Producent

Domaine Passot

Dyrkningsmetode

Bæredygtig dyrkning

Druer

Chardonnay

Indhold

75 cl.

Anbefalet temperatur

10-12° C

Særligt god til

Aperitif, Fisk, Terrassevin

Beskrivelse

Vinen til 2023 Beaujolais Villages Blanc  – Polaris vokser i kridt og lerjord og stokkene er bundet op i simpel guyot.
Vinen presses direkte. Første omstikning og alkoholiske gæring sker ved 12-14 grader over cirka en måned. Anden omstikning ved afslutningen af den alkoholiske gæring. Derefter den malolaktiske gæring.
Farven er klar og lys gul. Næsen er aromatisk og frugtig, med toner af citrusfrugter, pære og ananas og med en anelse mineralsk karakter.
Smagen er frugtig og frisk, og dejlig afrundet med en blød behagelig eftersmag.

Se flere vine fra Domaine Passot

Domaine Passot er et familiedomæne i Beaujolais i byen Chiroubles.
Domænet blev startet i 1989 af Rémy og Dominique som er 4. generation af vindyrkere i deres familier. Domænet bestod på det tidspunkt af 5 hektar vinmarker.

I 2017 og igen i 2018, sluttede Rémy og Dominiques 2 sønner Simon og Félix sig til firmaet, som nu dyrker vin på hele 15 hektar.

Dyrkning og produktion
Gennem de sidste år har vinmarkerne stået over for en omstrukturering.
Den eksisterende beplantning med 8.000 vinplanter pr. ha, er ikke forenelig med nye dyrkningsmetoder, og Domaine Passot´s vision for fremtiden.

Derfor har de tilplantet vinmarker med 6.500 vine pr. ha. i stedet. Målet med dette er, at kunne dyrke vin uden brug af sprøjtemidler inden for en overskuelig fremtid. Og i kælderen er vinifikationen nu udført uden brug af sulfitter.

Domaine Passot har været certificeret som “High Environmental Value” siden 2019, efter at have praktiseret bæredygtig vindyrkning i over 20 år.

Druer og vine
Domaine Passot producere rød og Rosé vine på Gamay druen, og deres hvide vine laves på Viognier og Chardonnay.
Alle druer høstes i hånden, af 20-25 sæsonarbejdere.

Vintype og årgang afgør, om druerne afstilkes inden vinificeringen påbegyndes. Vinificeringen udføres uden tilsætning af svovl, og med skarp kontrol af temperaturen.

Vinene lagrer på tønder, i ståltanke eller i beton, afhængig af vin og årgang, inden de kommer på flaske.

Vision
“The Earth is not an inheritance from our parents, but a loan from our children.”

Link til producenten
Domaine Passot