2022 Rosso Piceno Superiore “Solestà” – DOC

Solestá er en tør vin, og frugtig med smag af ribs og kirsebær og duften er intens, kompleks og frugtig med nuancer af tobak, lakrids, kanel og muskatnød.
Vinen er velstruktureret, kompleks og harmonisk.

 180,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2022

Vintype

Rødvin

Land

Italien

Område

Marche

Producent

Velenosi

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Montepulciano, Sangiovese

Indhold

75 cl.

Klassifikation

DOC

Anbefalet temperatur

16-18° C

Særligt god til

Grillmad, Lam, Okse og kalv, Svinekød, Vildt

Beskrivelse

Vinen til Rosso Piceno Superiore DOC – Solesta 2022 vokser i 200-300 meter over havet, og jorden består hovedsaeglit af ler, med en smule kalksten.
Druerne håndplukkes omkring midten af oktober, afhængig af årgang
Solestá bliver fermenteret i store ståltanke på 100 HL. Selve macerationen kan tage op til 4 uger, for at sikre det bedste slutresultat.
Efter fermenteringen, bliver vinen hælt på nye egetræsfade, hvor den lagrer 12-16 måneder.

Rosso Piceno Superiore DOC – Solesta 2022 er tør, farven er rubinrød og duften er intens, kompleks og frugtig med antydninger af kanel, tobak og lakrids.
Smagen er frugtig med smage af ribs og kirsebær og nuancer af tobak, lakrids, kanel og muskatnød.
Vinen har solid krop, er kompleks og harmonisk.

“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.

”Wine is a teacher of patience”

Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.

Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”

Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.

Link til producenten
Velenosi

Anmeldelser

Årgang 2019 – Guldmedalje – Decanter World Wine 2021
Årgang 2018 – Sølvmedalje – Decanter World Wine 2020
Årgang 2018 – 92/100 James Suckling
Årgang 2017 – Guldmedalje China Wine & Spirits Awards 2019
Årgang 2017 – Guldmedalje China Wine & Spirits Awards 2020
Årgang 2017 – 93/100 James Suckling