2020 Rosso Piceno Superiore “Roggio del Filare” – DOC

Roggio del Filare er en karakterfyldt og fløjlsblød vin med god struktur og perfekte tanniner og samtidig dejlig frugtig og krydret.

 345,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2020

Vintype

Rødvin

Land

Italien

Område

Marche

Producent

Velenosi

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Montepulciano, Sangiovese

Indhold

75 cl.

Klassifikation

DOC

Anbefalet temperatur

16-18° C

Særligt god til

Grillmad, Lam, Okse og kalv, Svinekød, Vildt

Beskrivelse

Vinen til Rosso Piceno Superiore DOC – Roggio del Filare 2020 fra Velenosi  vokser cirka 200 meter over havet, og jorden består af ler og kalksten. Vinstokkene er bundet op i Guyot system.
Druerne håndplukkes omkring midten af oktober, tidligt om morgenen og sent om aftenen. De lægges i små kasser, og placeres koldt, inden de transporteres til vinkælderen.
Vinifikationen af Roggio del Filare sker i små ståltanke, og macerationen med skinkontakt tager omkring 28 dage.
Efter fermenteringen, kommer vinen på nye egetræsfade, hvor den lagrer 18 måneder.

Farven i Roggio del Filare 2020 er lys rubinrød og duften er intens og kompleks med nuancer af modne blommer og kirsebær, og en smule krydderi og blomster.
Smagen er karakterfyldt og fløjlsblød med god struktur og perfekte tanniner og samtidig dejlig frugtig og krydret. En varm og harmonisk vin med lang eftersmag.

Se andre vine fra Velenosi her
Velenosi Vine

“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.

”Wine is a teacher of patience”

Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.

Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”

Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.

Link til producenten
Velenosi

Anmeldelser

Årgang 2017 – 93/100 point James Suckling
Årgang 2017 – Bronzemedalje Korea Wine Challenge 2020
Årgang 2017 – 91/100 point International Wine & Spirit competition 2020
Årgang 2017 – Sølvmedalje Decanter World Wine 2020
Årgang 2017 – 5 druer i Bibenda Wine Guide 2021
Årgang 2016 – Bronzemedalje International Wine Challenge 2019
Årgang 2016 – 5 druer i Guida Bibenda
Årgang 2016 – Bronzemedalje Berliner Wine Competition 2020
Årgang 2016 – Guldmedalje Berliner Wine Trophy 2020