2020 Rosso Piceno Superiore – DOC

Rosso Piceno Superiore DOC BIO er en tør og frugtig, økologisk rødvin fra Velenosi i Italien. Vinen har en behagelig garvesyre, og en dejlig fyldig og frugtig smag, med en anelse krydderi.

 130,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2020

Vintype

Rødvin

Land

Italien

Område

Marche

Producent

Velenosi

Dyrkningsmetode

Økologisk

Druer

Montepulciano, Sangiovese

Indhold

75 cl.

Klassifikation

DOC

Anbefalet temperatur

16-18° C

Særligt god til

Grillmad, Lam, Okse og kalv, Svinekød

Beskrivelse

Druerne til denne 2020 Rosso Piceno Superiore vokser i 200-300 meter over havet, og jorden består hovedsaeglit af ler, med en smule kalksten.
Druerne håndplukkes omkring midten af oktober, afhængig af årgang
Druerne afstilkes, og kommer deræst oer i store ståltanke til fermentering, på 200 HL, udstyret med et “pump-over” system og kontrolleret temperaturstyring. Macerationen med drueskallerne varer omkring 20 dage.
Efter gæringen lagrer vinen på nye franske egetræsfade.

Rosso Piceno Superiore er en flot rubinrød vin, tør og frugtig.
Duften er instens, med stærke nuancer af frugt. Man fornemmer duften af blomster, med en anelse peber, og lidt vanille.
I smagen er den harmonisk og frugtig, med lige tilpas krydderi. Den har god struktur, og en lang insisterende og behagelig eftersmag.

“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.

”Wine is a teacher of patience”

Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.

Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”

Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.

Link til producenten
Velenosi

Anmeldelser

Årgang 2018 – 4 druer i Guida Bibenda 2021