2009 Riesling "Silberberg" Sélection de Grain Nobles

Rolly Gassmann

Rolly Gassmann

Klassisk hvid dessertvin når det er bedst. Druerne er angrebet af ædelt råddenskab inden de høstes og har derfor en naturlig sødme. Sélection de Grain Nobles er den mest søde dessertvin fra Alsace.
Klare de fleste søde desserter på nær lige kraftig chokolade hvor vi i stedet vil anbefale en rød dessertvin som f.eks. Recioto fra Valentina Cubi

 375,00

Yderligere information

Årgang

2009

Vintype

Dessertvin, Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Alsace

Producent

Rolly Gassmann

Dyrkningsmetode

Biodynamisk, Økologisk

Druer

Riesling

Indhold

75 cl.

Klassifikation

Lieu-dit

Anbefalet temperatur

10-12° C

Særligt god til

Fisk, Fjerkræ, Julemad, Ost, Svinekød

Domaine Rolly Gassmann er et stort familiedomæne beliggende i den lille by Rorschwihr midt i Alsace. Frau Gassmann (datter af Rolly Gassmann) styrer butikken, mens sønnen er ved at overtage selve driften og vineriet. Domænet har nu op mod 50 ha, hvilket giver mulighed for at producere rigtig mange forskellige vine. På trods af den store produktion, sælger Frau Gassmann og hjælperne op mod 30 % i deres kælderudsalg.

Domænet er internationalt meget kendt for deres fyldige vine med et naturligt højt restsukkerindhold. Du finder derfor aldrig en ”benet” knas tør hvidvin fra dette domæne.

Rolly Gassmann har ingen grand cru marker, men flere af deres basisvine er fuldt på højde med mange andre producenters grand cru’er, og deres større vine, skal der en meget stor grand cru til for at kunne matche.

Link til producenten
Rolly Gassmann