2009 Amarone della Valpolicella Classico, “Morar”

Amarone 2009 er en helstøbt vin, med en elegant duft af både frugt, mørke bær, vanilje og chokolade. Smagen er frisk, med perfekt afstemte tanniner, masser af frugt, en snert af svesker. Dertil en lille smule krydderi der giver den lange eftersmag en perfekt balance og afslutning.

 420,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2009

Vintype

Rødvin

Land

Italien

Område

Veneto

Producent

Valentina Cubi

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Corvina, Corvinone, Rondinella

Indhold

75 cl.

Klassifikation

DOCG

Anbefalet temperatur

18-20° C

Særligt god til

Grillmad, Julemad, Krydret mad, Okse og kalv, Svinekød, Vildt

Beskrivelse

2009 Amarone della Valpolicella Classico “Morar” fra Valentina Cubi, produceres på håndplukkede druer, der efter plukning tørrer i 90 dage, i åbne kasser. Gæringen foregår på ståltanke, og vinen ligger sammen med drueskallerne i 40 dage. Endelig lagrer denne Amarone “Morar” på egetræsfade i næsten 3 år, og dernæst på flaske i yderligere 12 måneder. 2009 Amarone della Valpolicella Classico “Morar” fra Valentina Cubi kommer først i handlen når de hos Valentina Cubi synes den har lagret længe nok til at den er drikkeklar.

Resultatet af denne lange proces, er en helstøbt vin, med en elegant duft af både frugt, mørke bær, vanilje og lidt mørk chokolade. Smagen er frisk, med perfekt afstemte tanniner, masser af frugt, en snert af svesker og en lille smule krydderi der giver den lange eftersmag en perfekt balance og afslutning.

Valentina Cubi er et familje-ejet firma i Valpolicella der producerer nogle af de fineste vine i området. Huset ligger nær byen Fumane, i et af de mest betydningsfulde vinområder i hjertet af Valpolicella Classico zonen.

Firmaets blev grundlagt i 1970, men dets rødder kan spores helt tilbage til 1800-tallet.

Valentina Cubi består af 2 vinerier, det historiske i et velrenoveret gammelt landsted i Valpolicellas bjerge og et arkitektonisk moderne i udkanten af Verona.

På skråningerne nær gården hvor vinmarkerne ligger, kan druerne opnå en balance og modenhed der giver mulighed for at producerer fyldige vine af en meget høj kvalitet. Den ler- og kalkholdige jord i området tilfører yderligere kvalitet til husets rødvine Valpolicella, Amarone og Recioto.
Som bevis på at huset har fokus på områdets unikke terroir er omlægningen af alle deres vinmarker til økologisk vindyrkning. Målet med denne omlægning er blandt andet at kunne producere mere naturlige vine med både struktur, kvalitet og personlighed.

Valentina Cubi har gennem de sidste 20 år fået utallige priser for deres vine og særligt for der Amarone ”Morar”.

Link til producenten
Valentina Cubi

Anmeldelser

Årgang 2009 – 90/100 point i Wine Enthusiast buying guide
Årgang 2009 – 91/100 point i Robert Parker
Årgang 2009 – 5 druer i Bibenda wine guide 2015