10 års White Port

Flot gyldenfarvet 10 års white port, med behagelig sødmeuld duft og smag, og dejlig lang eftersmag.

 225,00

På lager

Yderligere information

Årgang

NV

Vintype

Portvin

Land

Portugal

Område

Duoro-dalen

Producent

Quevedo

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Fina, Gouveio, Malvasia, Moscatel Galego, Rabigato, Viosinho

Indhold

75 cl.

Anbefalet temperatur

18-20° C

Særligt god til

Aperitif, Desserter

Beskrivelse

Denne 10 års white port fra Quevedo, har en indbydende duft af tørrede frugter, med toner af honning og appelsinskal.
Smagen er perfekt sødme og afbalanceret med noter af marcipan, karamel, honning og appelsin.
Denne 10 års white port har en dejlig lang og sødmefuld eftersmag.

Druerne er høstet i hånden. Druerne er komplet afstilkede, og gæret langsomt i ståltanke, ved temperaturer op til 24 grader Celsius. 10 års White Port fra Quevedo har lagret i rustfri tåltabke, og tønder af  fransk eg og kastanje. White port er et blend af flere årgange, for at sikre en ensartet vin resultat hvert år.

Familien Quevedo har ejet marker og vingård i generationer. I 70erne og 80erne udbyggede familien deres gård, Quinta da Alegria, og i 1991 var man klar til at lancere sig som selvstændigt mærke. Det er stadig en familieejet virksomhed og huset er beliggende i den lille by, San João da Pesqueira, midt i hjertet i denne smukke Douro-dal.

Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port (Taylor Fladgate & Yeatman), hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo. I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin. Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med også at selv at producere vine tændte en gnist Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.

I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank. Historien fortæller, sand eller ej, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm pga. af vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende. (1861)

Fra 1991 begyndte Quevedo så at producere vine under eget navn. Et nyt vineri blev bygget og siden er også kældre blevet udvidet i takt med at antallet af flere erhvervede hektarer. Således høstes der nu fra mere end 100 hektarer.

Da Oscar Sr.’s datter, Claudia, blev færdig som ønolog i 1999, overtog hun straks ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine. Senere kom Oscar Jr. til familiefirmaet og han har siden været ansigtet udadtil mht. marketing, rejser, besøg osv. Succesen har været overvældende, og i dag eksporterer Quevedo til hele verden.

Alle husets druer bliver plukket manuelt i små kasser og derefter bragt til kælderen. Der bliver kun plukket i de kølige morgentimer og efter afstilkning. bliver der om aftenen fodtrådt i de knæhøje granitkar (lagares). Når man har nået den ønskede sødme/tørhed, hældes der alkohol i den stadig gærende most. Det stopper gæringen og bringer alkoholprocenten op på de ønskede 18-20%.

Link til producenten
Quevedo

Anmeldelser

90/100 Mark Squires – The Wine Advocate