2018 Mercurey Rouge Vieilles Vignes

 285,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2018

Vintype

Rødvin

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Producent

Fr. Raquillet

Druer

Pinot Noir

Indhold

75 cl.

Anbefalet temperatur

16-18° C

Særligt god til

Fjerkræ, Okse og kalv, Svinekød

Francois Raquillet overtog firmaet efter sin far i 1990’erne og er nu 11. generation i familien der driver firmaet videre.

Firmaet ligger i kommunen Mercurey i området Côte Chalonnaise i den sydlige del af Bourgogne.

De driver ca. 10 ha. vinmarker og har andele i op til flere premier Cru marker. De producerer både rød- og hvidvin, og ud over at producere vin af druer fra deres egne marker, opkøber de også druer fra andre bønder.

I Bourgogne er det markerne der er klassificeret som enten premier- eller grand cru, og da der som oftest er mange producenter der ejer en mindre eller større del af samme mark, er den enkelte producent af stor betydning for slutresultatet, da det er dennes evner og omhyggelighed i marken, såvel som i kælderen, der afgør om vinen ender med at blive middel, god eller fremragende.

Francois Raquillet ligger helt i front i Côte Chalonnaise, og da domænet ligger uden for selve Cote d’or får man virkelig meget vin for pengene her.

Hans rødvine er frugtige, med god krop og lang behagelig eftersmag, og de kan både drikkes til mad som f.eks. boeuf bourguignon, svinemørbrad, kalv eller kanin. Men de kan også sagtens nydes uden mad.

Hans hvidvine er hvad man forbinder med klassisk hvidvin fra bourgogne. God fedme og delikat duft af Chardonnay druen og med anelser af citrus. Egner sig især godt til skaldyr som rejer og krebs.

Link til producenten
Francois Raquillet

Anmeldelser

Årgang 2008 – 87/100 point af Robert Parker
Årgang 2005 – 89/100 point af Robert Parker
Årgang 2016 – 91/100 Robert Parker