Description
Økologisk 2016 Ripasso Valpolicella DOCG fra Valentina Cubi.
Vinen produceres ved, at den efter den alkoholiske gæring, bliver hældt over kvaset fra Amaronen. I denne fase foregår der en mindre anden gæring, der resultere i en fyldigere vin med mere smag, duft og mere alkohol, end almindelig valpolicella vin.
Efter og have været blandet med kvaset fra Amaronen, bliver vinen hældt på store ståltanke, hvor den malolaktiske gæring sker, og vinen stabilisere sig.
Derefter følger 12 måneder på egetræsfade, efterfulgt af min. 6 måneder på flaske
2016 Ripasso Valpolicella DOCG – Valentina Cubi er en yderst serøs ripasso, med enormt meget duft og smag, og en alkohol på 13,5 %
Duften er domineret af frugt og krydret med strejf af chokolade og vanilje.
Smagen er frisk og frugtig med dominans af røde og mørke bær.
Valentina Cubi er et familje-ejet firma i Valpolicella der producerer nogle af de fineste vine i området. Huset ligger nær byen Fumane, i et af de mest betydningsfulde vinområder i hjertet af Valpolicella Classico zonen.
Firmaets blev grundlagt i 1970, men dets rødder kan spores helt tilbage til 1800-tallet.
Valentina Cubi består af 2 vinerier, det historiske i et velrenoveret gammelt landsted i Valpolicellas bjerge og et arkitektonisk moderne i udkanten af Verona.
På skråningerne nær gården hvor vinmarkerne ligger, kan druerne opnå en balance og modenhed der giver mulighed for at producerer fyldige vine af en meget høj kvalitet. Den ler- og kalkholdige jord i området tilfører yderligere kvalitet til husets rødvine Valpolicella, Amarone og Recioto.
Som bevis på at huset har fokus på områdets unikke terroir er omlægningen af alle deres vinmarker til økologisk vindyrkning. Målet med denne omlægning er blandt andet at kunne producere mere naturlige vine med både struktur, kvalitet og personlighed.
Valentina Cubi har gennem de sidste 20 år fået utallige priser for deres vine og særligt for der Amarone ”Morar”.
Link til producenten
Valentina Cubi