2019 Riesling

Rolly Gassmann

Rolly Gassmann

Anmeldelser

Årgang 2019 – 90/100 Wine Spectator
Årgang 2012 – 90/100 Wine Spectator

Riesling 2019 fra Rolly Gassmann i Alsace, er en trolig lækker Riesling med en smule restsødme. Betagende duft og smag, og dejlig lang og behagelig eftersmag. En vin med mange fine duft- og smagsnuancer.

Link til Producent hjemmeside

 150,00

Yderligere information

Årgang

2016

Vintype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Alsace

Producent

Rolly Gassmann

Dyrkningsmetode

Biodynamisk, Økologisk

Druer

Riesling

Indhold

75 cl.

Klassifikation

Vin d'Alsace

Anbefalet temperatur

10-12° C

Særligt god til

Fisk, Fjerkræ, Terrassevin

Domaine Rolly Gassmann er et stort familiedomæne beliggende i den lille by Rorschwihr midt i Alsace. Frau Gassmann (datter af Rolly Gassmann) styrer butikken, mens sønnen er ved at overtage selve driften og vineriet. Domænet har nu op mod 50 ha, hvilket giver mulighed for at producere rigtig mange forskellige vine. På trods af den store produktion, sælger Frau Gassmann og hjælperne op mod 30 % i deres kælderudsalg.

Domænet er internationalt meget kendt for deres fyldige vine med et naturligt højt restsukkerindhold. Du finder derfor aldrig en ”benet” knas tør hvidvin fra dette domæne.

Rolly Gassmann har ingen grand cru marker, men flere af deres basisvine er fuldt på højde med mange andre producenters grand cru’er, og deres større vine, skal der en meget stor grand cru til for at kunne matche.

Link til producenten
Rolly Gassmann