Beskrivelse
Denne Vin e visciole er en sød dessertvin bestående af en blanding af kirsebærsirup og rødvin (Lacrima Superiore 70%; Sciroppo di Visciole 30%).
Duften er kompleks med noter af blomster og moden frugt.
Smagen er blød, og med god balance mellem den fyldige og intense smag og den veludviklede struktur. Smagen af kirsbær er tydelig, og bliver suppleret af noter af andre mørke bær. Vinen har derudover en fremragende blød og beghagelig eftersmag.
Til Kirsebærsiruppen benytter Velenosi en gammel sort af mørke røde vilde kirsebær, der har en syrlig smag. Kirsebærene plukkes allerede i den første uge af juli. Kirsebærene, delvis hele, devis knuste, bliver tilsat sukker, hvilket frembringer en gæring, der i sidste ende resultere i en blød og sukkerholdig sirup. Siruppen fjernes fra kirsebærens i nogle dage, og filtreres til sidst.
Den søde sirup blandes nu med vin (Lacrima Superiore), hvilket udløser endnu en gæring, der blander de to ingredienser perfekt sammen. Gæringen standses ved cirka 14% alkohol.
Dette er en sød vin, med et restsukkerindhold på 160 g/l
“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.
”Wine is a teacher of patience”
Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.
Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”
Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.
Link til producenten
Velenosi