2023 Villa Angela Verdicchio – DOC

Villa Angela Verdicchio DOC fra Veleneosi er en dejlig frisk hvidvin, med en frugtig smag af blandt andet æble og fersken.
Vedicchio har en god struktur, og behagelig eftersmag

 125,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2023

Vintype

Hvidvin

Land

Italien

Område

Marche

Producent

Velenosi

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Verdicchio

Indhold

75 cl.

Klassifikation

DOC

Anbefalet temperatur

10-12° C

Særligt god til

Aperitif, Fisk, Skaldyr, Terrassevin

Beskrivelse

Vinen til Vílla Angela Verdicchio DOC 2023 vokser ca. 100 meter over havet, og jorden er en smule over i det sandede.
Alle druerne håndplukkes, og placeres i temperatur kontrolleret lager, inden vinificering påbegyndes.
Fermenteringen af Villa Angela Verdichio DOC 2023 foregår ved kontrolleret temperatur, og vinen lagrer eferfølgende på ståltanke.

Denne verdicchio fra Velenosi er en dejlig frisk hvidvin, med en blomteragtig duft med honning og frugter som æble og fersken.
Smagen bekræfter den frugtige og blomsteragtige duft.
Vedicchio har en god struktur, og afslutter med en god lang behagelig eftersmag

“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.

”Wine is a teacher of patience”

Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.

Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”

Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.

Link til producenten
Velenosi

Årgang 2020 – 87/100 – Best Buy – Wine & Spirits 2021
Årgang 2020 – 87/100 Wine Enthusiast 2021
Årgang 2019 – 88/100 Wine Spectator 2020
Årgang 2018 – 90/100 James Suckling