2023 Rosé Marche IGT Rosato

Dejlig tør og frugtig rose vin fra Velenosi.
Smagen har noter af hindbær og ribs, og duften er frugtig og floral, og vidunderligt intens. Vinen har god struktur, og er perfekt til terrassen eller som aperitif.

 130,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2023

Vintype

Rosé

Land

Italien

Område

Marche

Producent

Velenosi

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Montepulciano

Indhold

75 cl.

Klassifikation

IGT

Anbefalet temperatur

10-14° C

Særligt god til

Aperitif, Fisk, Terrassevin

Beskrivelse

Rosé Marche IGT 2023 fra Velenosi er en tør og frugtig rosé vin, med god intens duft.
Druern ril vinen vokser ca. 200-300 meter over havet.
Druerne, som er Montepulciano, plukkes specifikt til denne rose vin.
Når druerne kommer tilbage til kælderen, bliver de afstilket og lagt i pressen. Det hele bliver kølet ned med tør-is for ikke at miste for meget aromi i vinen , og kun mosten fra det første press bliver benyttet til den videre produktion.
Rosé Marche IGT 2023 fermenteres ved en temperatur på 14-15 grader Celsius. Vinen forbliver efterfølgende et par måneder sammen med de små rester fra gæringen.
Duften er intens og floral, med noter af blandt andet roser og frugt.
Smagen er intens og mineralsk, og der er er smage af hindbær og ribs. Vinen har en god struktur, der er typisk for Montepulciano.

 

“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.

”Wine is a teacher of patience”

Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.

Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”

Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.

Link til producenten
Velenosi