2023 PROPE Cerasuolo d’Abruzzo DOC Rosé

Prope Cerasoulo d’Abruzzo Rosé DOC er dejlig behagelig og afrundet vin, og typisk for Montepulciano druen. Den er vedholdende med god struktur, og en dejlig frugtig eftersmag.

 125,00

På lager

Yderligere information

Årgang

2023

Vintype

Rosé

Land

Italien

Område

d'Abruzzo

Producent

Velenosi

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Montepulciano

Indhold

75 cl.

Klassifikation

DOC

Anbefalet temperatur

10-14° C

Særligt god til

Aperitif, Fisk, Terrassevin

Beskrivelse

2023 Prope Cerasoulo d’Abruzzo Rosé DOC, kommer fra området Contruguerra i det norlige Abruzzo, tæt på grænsen til Marceh regionen.
Vinen produceres på 100% Montepulciano, og vinmarkerne ligger ca. 250 – 300 meter over havet.
Til denne benyttes særligt udvalgte druer fra vinstokkenem der høstes gennem de første 10 dage af september.
Druerne til Prope Cerasoula d’Abruzzo Rosé afstilkes indne de kommer i vinpressen.
For at bevare de primæer aromaer fra druerne, foregår macerationen under nedkølede forhold gennem cirka 6 timer . På denne måde for de maksimalt udbytte af druerne.
Fermenteringen sker ved cirka 14-15 graders celsius. Efter fermenteringen, opbevares vinen i nogle måneder inden den frigives.

2023 Prope Cerasoulo d’Abruzzo Rosé DOC har en utrolig flot og intense lyserød farve.
Duften er behagelig med noter af blomster og små røde frugter som ribs og hindbær.
Smagen er dejlig behagelig og afrundet, og typisk for Montepulciano druen. Den er vedholdende med god struktur, og en dejlig frugtig eftersmag.

Se andre vine fra Velenosi her
Velenosi Vine

 

“Wine is an art capable of making you dream”
I en søgen efter den perfekte balance mellem duft, smag og farve i vinen blev Cantina Velenosi grundlagt i 1984 af Ercole og Angela Velenosi, med Paolo Garbinis tiltræden i 2005.
Ved at kombinere gamle håndværkstraditioner og moderne teknologi, har de kreativt videreudviklet vinfremstillingsprocessen, så de i dag producerer kvalitetsvine fra Piceno området der sælges over hele verden.

”Wine is a teacher of patience”

Deres lidenskab for vin tager udgangspunkt i at turde vente, hverken for længe eller for lidt, men lige tilpas, for at producere unikke kvalitetsvine og frembringe de absolut bedste nuancer i vinen, både hvad angår smag, farve, duft og eftersmag.
Gennem årene har de hos Velenosi udviklet stor tålmodighed, så de nu ved lige præcis hvor lang de forskellige processer skal tage, for at frembringe vine med intense og unikke smagsnoter. Derfor levere de i dag fantastiske vine med autentisk og vidunderlig duft og smag, med respekt for traditionen i Piceno regionen, til hele verden.

Deres vinmarker strækker sig fra bjergene mod havet, og vinplanterne optager de mest autentiske aromaer fra området, som senere bliver en del af vinenes unikke smagspalette.
Jordbunden er lerholdig og frugtbar, og giver gode betingelser for vinproduktion med både lokale og internationale druesorter.
”It’s nature poured in a glas”

Velenosi er i dag et meget anerkendt og prisvindende vinhus, fra en region i Italien hvor priserne stadig er overkommelige. Der kræses for alle deres vine, uanset prisniveau, og kvaliteten er virkelig høj.

Link til producenten
Velenosi