2021 AOP Languedoc Blanc “Bronzinelle”

Ren og frisk smag, og med aromaer af blomster og tropiske frugter.
Duften er behagelig, og præget af mandler, honning, anis og abrikoser. Vidunderlig lang og behagelig eftersmag.

Original price was:  115,00.Current price is:  105,00.

På lager

RABATTER
1-5 6+
 105,00  95,00

Yderligere information

Årgang

2021

Vintype

Hvidvin

Land

Frankrig

Område

Languedoc

Producent

St. Martin Garrigue

Dyrkningsmetode

Konventionel

Druer

Grenache Blanc, Marsanne, Picpoul, Rousanne, Terret, Viognier

Indhold

75 cl.

Klassifikation

AOP Languedoc

Anbefalet temperatur

10-12° C

Særligt god til

Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Ost, Skaldyr, Svinekød, Terrassevin

Beskrivelse

2021 Bronzinelle Blanc fra Languedoc, er en frisk hvidvin fra vinhuset Saint Martin de la Garrigue.
Vinen har en lidt bleg strågul og lys farve. Duften er behagelig, og præget af mandler, honning, anis og abrikoser.
Smagen er ren og frisk, og med aromaer af blomster og tropiske frugter. Smagen hænger vidunderligt længe i munden.
Hoveddruerne i denne 2021 Bronzinelle Blanc fra Languedoc er Hvid Grenache, Rousanne og Marsanne.
Under produktionen, har Bronzinelle Blanc haft en smule skinkontakt, der har bidraget til den flotte farve. Vinen har haft en langsom, temperaturkontrolleret fermentering.
Bronzinelle Blanc egner sig utrolig godt som ledsager til fisk- og skaldyrsretter, men også til lyst kød, fjerkræ eller som aperitif.

Se flere vine fra Saint Martin de la Garrigue

Chateau Saint Martin de la Garrigue, er et meget gammelt slot, og bygningerne kan dateres tilbage 987, mens det er lidt mere usikkert hvor længe der har været dyrket vin på slottet.
Slottet ligger nær byen Montagnac i Hérault departementet i Languedoc regionen, kun omkring 10 km. fra Middelhavet.
Fra 1992 til 2011 ejede familien Guida slottet, og sammen med forvalteren på slottet, gennemførte de en omfattende renoveringsplan for slottet, der både omfattede bygninger, vinmarker og vinproduktionen.
Slottet blev i 2019 solgt til en norsk investor, og med det følger store investeringer, der blandt andet indebærer plantning af 12 hektar vinmarker, og en plan for at blive økologisk vinproducent inden for 5 år.

Vinmarkerne ligger på sydvendte skråninger der vender mod Middelhavet, og den tætte beliggenhed ved havet gør, at Middelhavet bidraget med fugtig luft i de ellers meget tørre somre i området.
Frost i forårsmånederne er meget sjælden her, og på grund af vinmarkernes placering, er vinplanterne også beskyttet mod de hårde vinde fra nord og nordvest, der kan være ret hård ved især yngre vinstokke.

Jordbunden på Saint Martin de la Garrigues marker består primært af 2 typer.
Den lysebrune kalkjord der består af sandet ler og blød kalksten, og den rødbrune sandstensjord med sand og grus. Den lyse jord benyttes primært til hvide druesorter, mens den mørke jord, bidrager med aromaer som pepper, en smule røg og lidt lakrids til vinene.

På Chateau Saint Martin de la Garrigue dyrkes der ikke færre end 18 forskellige druer, 8 hvide og 10 røde. Det gør dem i stand til at lave vine med det helt rigtige blend af druetyper til alle deres vine.
Deres Carignan, Cinsault og Terret Bourret blev pantet helt tilbage i 1950’erne, mens der i 1980’erne blev plantet Chardonnay, Cabernet og Merlot. Siden 1990’erne, har vinmarkerne som nævnt gennemgået en større omstrukturering, med sigte på at skabe vine med større kompleksitet og karakter.

De mange års investeringer og hårdt arbejde på slottet, gør at der nu produceres fantastiske og prisvindende vine, der bredt anerkendes for deres høje kvalitet og kompleksitet.